Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańcze pod chmurką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 3 szt.
galaretka pomarańczowa 1 szt.
galaretka agrestowa 1 szt.
śmietana 30% 250 ml
czekolada 4 kratki
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańcze pod chmurką

Kroki postępowania

1
Pomarańcze obrać ze skórki, podzielić na kawałki.
Krok 1 - Pomarańcze pod chmurką foto
2
Następnie obrać cząstki pomarańczy tak aby został sam miąższ.
Krok 2 - Pomarańcze pod chmurką foto
3
Galaretkę pomarańczową rozpuścić w pół litra gorącej wody.
Krok 3 - Pomarańcze pod chmurką foto
4
Poczekać aż trochę przestygnie, przelać do czterech pucharków.
Krok 4 - Pomarańcze pod chmurką foto
5
Gdy galaretka będzie już zaczynała tężeć wsypać do niej rozdrobnione pomarańcze i wymieszać.
Krok 5 - Pomarańcze pod chmurką foto
6
Galaretkę agrestową rozpuścić w pół litra gorącej wody. Gdy galaretka będzie już zaczynała tężeć wylać ją na galaretkę z pomarańczą.
Krok 6 - Pomarańcze pod chmurką foto
7
Ubić śmietanę i polań nią galaretkę.
Krok 7 - Pomarańcze pod chmurką foto
8
Żurawinę i czekoladę pokroić na drobne kawałki i posypać nimi po śmietanie.
Krok 8 - Pomarańcze pod chmurką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.03.2013 22:45
pycha taki owocowy deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak