Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z liczi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Podwójny filet z piersi kurczaka 1 szt
jajko 1 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat
olej do smażenia
liczi 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z liczi

Każdy filet rozbic tłuczkiem, przyprawić sola i pieprzem. Liczi obrać ze skórki, usunąc pestke. Na kazdym filecie kłaść po 3 liczi, zwinąć w rulonik, spiąć wykałaczkami. Panierować w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Smażyć ze wszystkich stron na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 11.04.2012 13:32
nie jadłam tak zrobionej piersi jeszcze......
anemon 11.04.2012 07:52
Bardzo oryginalne i myślę, że smaczne danie. Lubię łączyć mięso z owocami.
Mati13 09.02.2012 18:12
bardzo dobra
malcik111 13.12.2011 21:45
o nie jeadłam jeszcze, ale musi byc zaskakujące
Grażyna13 27.10.2010 08:31
To musi ciekawie smakować !
caroline1983 11.10.2010 00:24
Liczi nadaje mięsu lekko winny posmak. Jesli ktos lubi mieso z owocami to polecam.
eli_555 02.10.2010 20:16
Mam liczi w puszce,muszę wypróbować.
Sarenka 12.09.2010 18:32
Lubie miesko z owocami, ale o liczi nigdy nie pomyslalam, interesujace!
Agnieszka172 05.09.2010 18:53
nigdy takiej nie jadłam, ale jak ze zdjęcia, jest pyszna
ZEWA 09.08.2010 21:23
Ciekawe jak smakuje. Ja dziś robiłam piersi z brzoskwinią.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak