Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rajska szarlotka gruszkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
margaryna 125 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy
cukier 1/2 szklanki
białko 2
cynamon 2 łyżeczki
gruszki 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Rajska szarlotka gruszkowa

Na początku rozpuścić i wystudzić margarynę i obieramy i kroimy w plasterki owoce.

Białka ubijamy z cukrem,cukrem waniliowym.Dodajemy żółtka, a potem stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Na końcu dodajemy roztopioną margarynę.

Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (28cm)

Na wierzch układamy gruszki .

Na gruszki nakładamy cynamonową bezę - Białka ubijamy na sztywno z cukrem,dodajemy cynamon.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30-40 minut w temperaturze 170 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 24.03.2013 23:25
dobry przepis
Bernadeta1 12.03.2013 16:49
szarlotka kojarzy mi się zawsze tylko z jabłkami ale z gruszkami jest na pewno smaczna
GOSIA18 09.03.2013 11:15
z gruszkami nie jadłam
halina17 08.03.2013 20:02
Smaczne ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak