Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z mięsa gotowanego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułka 1 szt.
mięso wołowe 30-40 dag
cebula 1 szt.
masło 6 dag
jajko 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z mięsa gotowanego

Bułkę namoczyć i odcisnąć.Cebulę pokroić i przyrumienić lekko na tłuszczu.Mięso , bułkę i cebulkę zemleć.Zółtka utrzeć z połową masła dodać sól, pieprz, startą gałkę i zioła (mogą być suche).Połączyć to z mięsem i z wcześniej ubitą pianą z białek.Wyłożyć do wysmarowanej formy,mokrą łyżką lub ręką wygłladzić , skropić tłluszczem i upiec. Podawać na gorąco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.02.2013 22:53
extra.
anemon 05.08.2012 20:41
Myślę, że i na zimno z kromką chleba świetnie smakuje.
Aneta41 19.07.2012 22:38
mogę z zupki mięso wykorzystać
Wokalista 07.12.2011 10:22
o ciekawe
kuklik 26.09.2011 11:58
super
Chojłówna 20.09.2011 18:54
pychotka:*
ben-ka 09.05.2011 10:06
Można wykorzystać mięso z rosołu:)
misia53 06.08.2010 12:55
SKŁADNIKI: 30 - 40 dkg mięsa gotowanego najlepiej wołowego 1 bułka 1 cebula ok.6 dkg masła lub margaryny 3 jajka 1 łyżka zieleniny 2 łlyżki tartej bułki sól, pieprz,gałka muszkatołowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak