Zapiekanka z mięsa gotowanego

Zapiekanka z mięsa gotowanego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    1 szt.
  • mięso wołowe

    30-40 dag
  • cebula

    1 szt.
  • masło

    6 dag
  • jajka

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć i odcisnąć.Cebulę pokroić i przyrumienić lekko na tłuszczu.Mięso , bułkę i cebulkę zemleć.Zółtka utrzeć z połową masła dodać sól, pieprz, startą gałkę i zioła (mogą być suche).Połączyć to z mięsem i z wcześniej ubitą pianą z białek.Wyłożyć do wysmarowanej formy,mokrą łyżką lub ręką wygłladzić , skropić tłluszczem i upiec. Podawać na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

06.02.2013 22:53
extra.

anemon

05.08.2012 20:41
Myślę, że i na zimno z kromką chleba świetnie smakuje.

Aneta41

19.07.2012 22:38
mogę z zupki mięso wykorzystać

Wokalista

07.12.2011 10:22
o ciekawe

kuklik

26.09.2011 11:58
super

Chojłówna

20.09.2011 18:54
pychotka:*

ben-ka

09.05.2011 10:06
Można wykorzystać mięso z rosołu:)

misia53

06.08.2010 12:55
SKŁADNIKI: 30 - 40 dkg mięsa gotowanego najlepiej wołowego 1 bułka 1 cebula ok.6 dkg masła lub margaryny 3 jajka 1 łyżka zieleniny 2 łlyżki tartej bułki sól, pieprz,gałka muszkatołowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat