Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM PIECZARKOWY Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
ziemniaki 2 szt
pietruszka 1 szt
natka pietruszki garść
śmietana 2-3 łyżki
mąka 2 łyżki
chleb 2-3 kromki
czosnek 2-3 ząbki
masło 1 łyżka
grzyby suszone 50 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: KREM PIECZARKOWY Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI

Kroki postępowania

1
Śmietanę rozbijamy z odrobiną wody i mąką. Następnie dodajemy pieczarki, natkę pietruszki i pieprz.
Krok 1 - KREM PIECZARKOWY Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI foto
2
Warzywa myjemy obieramy i gotujemy do miękkości z liściem i zielem angielskim. Po ugotowaniu wyciągamy liść i ziele. Dodajemy kostkę rosołową i dolewamy śmietankę z pieczarkami. Chwilę gotujemy i odcedzamy warzywa od wywaru i przepuszczamy przez blender. Wszystko łączymy.
Krok 2 - KREM PIECZARKOWY Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI foto
3
Chleb kroimy w kostkę, smażymy na maśle i dodajemy zmiażdżony czosnek, zrumieniamy.
Krok 3 - KREM PIECZARKOWY Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI foto
4
Krem wlewamy w flaczarkę, posypujemy grzankami i dekorujemy natką pietruszki.
SMACZNEGO!!!!!!
Krok 4 - KREM PIECZARKOWY Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 29.12.2013 19:50
bardzo lubię taką :-)
gosia56 08.03.2013 21:08
napewno pycha
Ania67 08.03.2013 20:10
Ja krem pieczarkowy robię zawsze ze świeżych pieczarek- z suszonych jeszcze nigdy nie próbowałam. Ciekawi mnie ten smak
pycia9 08.03.2013 18:30
pyszny ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak