Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa tarta z kurczakiem i mozarellą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
pieczarki 5
śmietana 30% 100 ml
filet z kurczaka 1
cebula 1
mozzarella 50 g
sól
pieprz
szczypiorek
olej do smażenia
estragon 1/2 łyżeczki
oregano 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa tarta z kurczakiem i mozarellą

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić posiekaną cebulę i pokrojone w paski lub kostkę pieczarki, oprószyć solą i pieprzem. Filet z kurczaka pokroić w kostkę oprószyć papryką, solą i pieprzem i dodać do tej samej patelni. Wszystko oprószyć oregano i estragonem. Doprawić śmietaną i wymieszać.
Krok 1 - Pieczarkowa tarta z kurczakiem i mozarellą foto
2
Na naczynie na tartę ułożyć ciasto francuskie. Piec w piekarniku ok. 5 min w 180 st. C. Wyjąć i nałożyć pieczarkowy farsz, posypać mozzarellą i zapiekać ok. 15 - 20 min. w temp. 180 st. C
Krok 2 - Pieczarkowa tarta z kurczakiem i mozarellą foto
3
Po wyjęciu z piekarnika posypać świeżym szczypiorkiem.
Krok 3 - Pieczarkowa tarta z kurczakiem i mozarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 17.03.2013 10:49
bardzo apetycznie wygląda
Adam/ZUB3R 09.03.2013 15:40
pewnie jest smaczna
Agnieszka_B 08.03.2013 20:56
W tej tarcie jest wszystko co lubię. Super przepis!
msmors 08.03.2013 15:10
bardzo smaczne i ciekawe danie
elficzna 08.03.2013 13:45
piękne zdjęcia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak