Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiet z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
cebula 3 szt
jajko 2 szt
mąka 2 szklanki
mleko 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiet z pieczarkami

Pieczarki i cebule drobno posiekać i udusić na maśle. Z jajka, mąki, mleka i szklanki wody przyrządzić ciasto. Odstawić na 1/2 godziny. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu cienkie naleśniki. Na gotowe placki nałożyć uduszone pieczarki z cebulą i zwinąć w rulonik zawijając po bokach. Panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 15.02.2012 20:52
uwielbiam do barszczyku
agata1722
agata1722 16.08.2010 10:44
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak