Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety drobiowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
żółty ser starty 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety drobiowe

Ugotowane mieso obrać od kości, jeśli potrzeba pokroic na mniejsze kawałki. Dodać starty ser i jajo. 1/2 szklanki bułki tartej namoczyć wodą, dodac do masy na kotlety. Wszystko przyprawić sola i pieprzem i wyrobić na jednolita mase (jesli jest zbyt wilgotna dosypać odrobinę tartej bułki). Z przygotowanej masy formowac kotlety, obtaczać w tartej bułce i smazyć na oleju na złoty kolor. Podawać z kasza lub ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 05.05.2011 06:59
Fajne wykorzystanie mięsa, z którym czasami nie wiadomo co zrobić. Smaczne i oszczędne danie.
eli_555 28.10.2010 23:25
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak