Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4-5 szt
  • mleko

    3/4 szklanki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • liście selera

    do smaku
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • liść laurowy

    1 liść
  • włoszczyzna mrożona

    2 (w paski)
  • porcja rosołowa z kurczaka

    ze skrzydełkami porcja
  • ziele angielskie całe

    2-3 ziarenka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zalać 2,5 litra wody, zagotować, zszumować. Dodać ziele angielskie, lisc laurowy, warzywa, kostkę rosołowa, posolic. Gotowac na małym ogniu. Ziemniaki obrac, opłukac, pokroic w kostke, dodać do zupy. Miekkie mięso wyjać z zupy, odłożyć (bedzie potrzebne do przygotowania drugiego dania). Do zupy dodać trochę liści selera (1/2 - 1 łyżeczka w zalezności od gustu). Mleko wymieszac z mąka tak żeby nie było grudek, dodać do zupy. Dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku pieprzem i jesli potrzeba solą, doprowadzić do zawrzenia, odstawić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli_555

14.12.2011 09:45
Takie zupki są pyszne.

anemon

04.11.2011 08:15
Lubię jarzynowe zupy.

Kate131

03.06.2011 09:06
smaczna

jasiek

28.03.2011 11:46
też przyprawiam liśćmi selera, fajny smak

Mariposas

07.02.2011 20:53
Pyszna zupka, lubię takie

SmacznaPyza

29.01.2011 14:22
lubię \"śmieciówkę\" tylko zrezygnowałabym z dodawania kostki rosołowej a doprawiła raczej ziołami...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat