Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag.
jajko 1 szt.
mąka ziemniaczana 15 dag.
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Kroki postępowania

1
Obrane ziemniaki ugotowałem.Przekręciłem przez maszynkę.Dodałem mąkę ziemniaczaną ,jajko oraz sól.
Krok 1 - Kluski śląskie foto
2
Zagniotłem ciasto.
Krok 2 - Kluski śląskie foto
3
Uformowałem wałek grubości około 2 cm.Następnie pokroiłem na kawałki.Uformowałek kulki,lekko spłaszczyłem.W środku zrobiłem kciukiem. zagłebienie .Gotowałem we wrzącej,osolonej wodzie.Można podawać polane stopioną słoniną.
Krok 3 - Kluski śląskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 13.07.2013 18:11
dla mnie wygladaja normalnie, barzo lubie
29.03.2013 14:42
a na zdjęciu nie wyglądają jak kluski śląskie? to do czego twoim zdaniem są podobne,Henryko czepiasz się
Henryka2 07.03.2013 18:27
Prawdziwe kluski śląskie to ziemniaki i mąka ziemniaczana.Nawet na zdjęciu widać,że inaczej wyglądają.
SmacznaPyza 07.03.2013 18:05
czy jajko do klusek śląskich jest według Ciebie konieczne ? zawsze robię bez jajka
noninka77 07.03.2013 16:00
ja również.....robiłam je w poniedziałek:) mniam
kika100 07.03.2013 15:20
uwielbiam śląskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak