Pyzy z mięsem

Pyzy z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • jajka

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane mięso przepuszczamy przez maszynkę wraz z usmażoną na złoto cebulką. Dodajemy sól , pieprz, jajko sporo majeranku i dobrze wyrabiamy. Ziemniaki ugotowane przepuszczamy przez praskę , formujemy w misce i dajemy taką samą część mąki - mie zadużo ,żeby nie były twarde.Dodajemy jajko i trochę soli ,zagniatamy ciasto. Następnie rozwałkowujemy na grubość ok 1 cm , szklanką wykrawamy kółka i nakładamy farsz . Ładnie formujemy kulki i układamy na stolnicy. W dużym rondlu zagotowujemy wodę i wrzucamy na wrzątek (osolony) i gotujemy aż do wypłynięcia na wierzch.Delikatnie wyjmujemy i polewamy cebulką z tluszczem i boczkiem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

06.02.2013 22:46
zawsze dobre.

Motorek

12.01.2013 11:20
pycha

Stenka

21.08.2012 21:02
apetyczne, tak duzo nadzienia

Norgiusz

25.05.2012 06:32
piękne zdjęcia, zawsze lubię jak w pyzach jest dużo mięska:)

Beatris

26.01.2012 13:20
Z przyjemno?ci? zjad?abym kilka.

ewaa

16.09.2011 21:52
Uwielbiam...

smakoszek

08.09.2011 09:52
pyszniutkie

monika154

08.09.2011 08:13
pycha

Kopiko1983

23.07.2011 19:49
Uwielbiam...

anemon

30.06.2011 08:52
Super apetycznie wyglądają, duuużo mięsa, mało ciasta, tak jak lubię / jeść, a nie robić/.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat