Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie paszteciki z soczewicą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
soczewica 400 gram
jajko 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie paszteciki z soczewicą

Soczewice gotujemy w osolonej wodzie ok 30 minut , następnie odcedzamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko i przyprawy. Całość blendujemy. Ciasto kroimy na 8 cm paski na każdy układamy farsz i zwijamy, dociskając brzegi. Złączeniem układamy do spodu. smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 17.04.2015 11:28
to ciasto wygląda na drożdżowe a nie na francuskie
Mira85 07.03.2013 16:05
paszteciki z ciasta francuskiego- mniam, mniam
Budynka 07.03.2013 12:28
paszteciki to jest co uwielbiam najbardziej
Zdzisław 07.03.2013 12:19
z takim farszem nie jadłem
David 07.03.2013 12:12
wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak