Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski francuskie z pietruszka

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 3 szt
masło 10 dag
natka z pietruszki (siekana) 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski francuskie z pietruszka

Żóltka utrzec z masłem na pianę. Dodac przesiana mąkę, natke z pietruszki oraz sztywno ubita piane z białek. Delikatnie przemieszać. Na gotujący sie rosól (lub inną zupe badź wodę) kłaść łyzeczką kluseczki. Uważać, żeby sie nie zlepiły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 13.10.2013 11:58
Smakowite kluseczki.
Iwusia 05.11.2012 23:11
wspaniały przepis
eli82 07.10.2011 17:29
pomysłowe
Monika193
Monika193 05.08.2010 10:47
muszą być pycha :)
dasada1 31.07.2010 10:43
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak