Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostra hiszpańska zupa z chorizo

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
puszka pomidorów pokrojonych w sosie
kukurydza 1/2 puszki
chilii mała
bulion warzywny 1,5 l
przyprawa meksykańska łyzeczka
kumin 1/2 łyzeczki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Ostra hiszpańska zupa z chorizo

Na łyzeczce oliwy z oliwek smażymy cebule pokrojona w kosteczke, ząbki czosnku drobno posiekane, chili drobno posiekane i salami chorizo pokrjone na kawałki. Kiedy salami pusci czerwony kolor (jest w nim duzo papryki) zalewamy pomidorami, smazymy chwile po czym zalewamy bulionem. dodajemy przyprawy,kukurydz ei wszystko gorujmy jeszcz eok 10 minut. Smak nalezy doprawic pod siebie. Na koniec wrzucamy jeszcze kawałki salami do gotowej zupy. Podajemy z chipsami tortilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 10.03.2012 17:50
pycha zupa, choć chorizo nie zawsze można dostać
Koper 07.03.2012 22:54
Super przepis, od paru dni poluję na chorizo, niestety bezowocnie
Agnieszka_B 23.05.2011 14:05
koniecznie muszę wypróbować przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak