Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku bardzo aromatyczna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 40 dkg
kiełbasa drobiowa 40 dkg
przecier pomidorowy 4 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz świeżo mielony
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 5 sztuk
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku bardzo aromatyczna

Kroki postępowania

1
Fasolę zalać gorącą woda i odstawić na minimum 8 godzin.
Po tym czasie przelać ja razem z woda w której się moczyła do garnka, zagotować.
Zebrać pianę,posolić,dodać liście laurowe i ziele angielskie i gotować do miękkości fasoli( u mnie zajęło to 40 minut)
Krok 1 - fasolka po bretońsku bardzo aromatyczna foto
2
Kiełbaskę drobiową pokroić w kostkę i podsmażyć bez tłuszczu.
Dodać do fasoli i chwilę podgotować razem.
Krok 2 - fasolka po bretońsku bardzo aromatyczna foto
3
Na koniec dodać przecier pomidorowy i przyprawy podane w składnikach lub wedle uznania.


Podawać gorące.


SMACZNEGO
Krok 3 - fasolka po bretońsku bardzo aromatyczna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 06.03.2013 20:34
oj jak dawno nie jadłam - ależ nabrałam ochoty na taką fasolkę :)
Kulinarna Ja 06.03.2013 20:30
jutro też robię fasolkę :)
marcia7 06.03.2013 20:24
muszę wypróbować z tymi przyprawami
Aannkaa82 06.03.2013 20:22
Bardzo lubie fasolkę p obretońsku, ja dodaje do niej jeszcze boczek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak