Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowe polędwiczki

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica 1
orzechy włoskie 150 gram
jajko 2
zioła włoskie
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowe polędwiczki

Kroki postępowania

1
Polędwicę kroimy w cienkie plastry, a następnie rozbijamy je pięścią ( mięso jest na tyle delikatne, że nie polecam rozbijania tłuczkiem). Orzechy włoskie drobno siekamy.
Krok 1 - Orzechowe polędwiczki foto
2
Do talerza wbijamy jajka i rozbijamy je widelcem.
Krok 2 - Orzechowe polędwiczki foto
3
Mięso doprawiłam tylko i wyłącznie ziołami włoskimi, w których znajduje się wielość aromatycznych przypraw oraz sól. Kawałki mięsa panierujemy w jajku i orzechach - mocno dociskamy.
Krok 3 - Orzechowe polędwiczki foto
4
mięso smażymy po obu stronach na rozgrzanym tłuszczu - podajemy na ciepło do biadu.
Krok 4 - Orzechowe polędwiczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 14.03.2013 14:41
pychotka :)
marzenciak1985 14.03.2013 14:29
ciekawy pomysł :)
MAR3STA 09.03.2013 12:12
pyszne mięsko
Mati13 07.03.2013 09:09
Z orzechami to na pewno są chrupiące
Dorota76 06.03.2013 21:49
świetny pomysł
Katarzyna/kate1980 06.03.2013 21:11
bardzo fajnie wyglądają
Luka Li 06.03.2013 18:57
Wyglądają apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak