Ciasto drożdzowe z wypiekacza

Ciasto drożdzowe z wypiekacza

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • jaja

    2 szt
  • cukier

    3 łyżki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • drożdże

    25 g
  • masło

    1/4 kostki
  • mleko

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jestem posiadaczką wypiekacza, więc podaję przepis na ciasto drożdżowe, gdyż coraz więcej osób takie maszyny posiada. Na dno maszyny wlewamy letnie mleko, jajka,masło, następnie mąkę,cukry,sól i pokruszone drożdże.Kiedy maszyna wymiesza ciasto, dokładamy rodzynki. Po wyrośnieciu smaruję rozbełtanym jajkiem i posypuję cukrem.Cisto powinno wystygnąć przed pokrojeniem,niestety mój mąż nie wytrzymał i pokroił gorące:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

15.08.2012 11:54
apetyczne

Dorota37

03.05.2012 14:43
ciekawy przepis

Juleczka20

10.03.2012 15:16
pycha

Anna133

14.10.2011 09:21
uwielbiam

Teresa12

20.09.2011 15:14
lubie takie ciasto

IlonaAlbertos

30.03.2011 14:56
Muszę wypróbować przepis.

Krystyna32

11.03.2011 06:57
super

wiktor188

26.12.2010 14:04
pycha

edyta44

04.10.2010 09:24
smacznie wyglada

Kate131

22.09.2010 10:41
tak,zawsze wyrasta,trzeba tylko sie trzymac proporcji

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat