Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki Teriyaki z grzybami oyster

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki koktajlowe 350 g
makaron chiński 300 g
masło 2 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
Na sos:
woda 1 szklanka
sos sojowy 1/2 szklanki
imbir 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/4 łyżeczki
miód 1 łyżeczka
cukier brązowy 5 łyżek
wódka 2 łyżki
boczniaki 100 typ: "oyster"

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki Teriyaki z grzybami oyster

Kroki postępowania

1
Na początku przygotować sos: w rondelku mieszamy ze sobą wszystkie składniki i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i trzymamy przez ok 25 minut. Gotujemy aby sos zgęstniał. Studzimy i przelewamy do butelki. Jeżeli nie zużywamy całego sosu, można przechowywać go w lodówce. Krewetki , które kupiłam były już obgotowane. W woku rozpuszczamy łyżkę masła, przekładamy odsączone z zalewy krewetki. Podsmażamy. Jeżeli puszczą wodę, należy ją odlać.
Krok 1 - Krewetki Teriyaki z grzybami oyster foto
2
W tym czasie grzyby oczyszczamy, i kroimy w niezbyt małe kawałki. Podsmażamy je na łyżce masła , pod koniec smażenia podlewamy łyżką sosu sojowego
Krok 2 - Krewetki Teriyaki z grzybami oyster foto
3
Podawać od razu po przyrządzeniu. Smacznego:)
Krok 3 - Krewetki Teriyaki z grzybami oyster foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 07.06.2013 13:57
za krewetkami nie jestem ale Ty tak je pysznie prezentujesz, że z pewnością bym się skusiła :)
Ada-Gaba 12.03.2013 11:27
ładnie podane
arbuzowo 07.03.2013 21:50
Bardzo fajne danie :-)
muffina 06.03.2013 19:34
Ale fajne ciekawe jak to smakuje:)
Krzysztof15 06.03.2013 17:58
super jedzonko
treonina 06.03.2013 17:02
ciekawy przepis!
Boska_Agatka 06.03.2013 16:02
mniam mniam polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak