Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki z mandarynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mandarynki w puszce w zalewie 1 opakowanie
masło 18 dag
cukier brązowy 15 dag
cukier waniliowy 2 opakowania
jajko 3 sztuki
likier pomarańczowy 40 ml
mąka tortowa 20 dag
budyń waniliowy 1 sztuka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki z mandarynkami

mandarynki odsączyć.
masło utrzeć z cukrami solą na puszystą masę. Do masy dodać jajka i ubijać aż cukier się rozpuści.
Później dodać likier i wymieszać
mąkę wymieszać z budyniem oraz proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej i wymieszać.
ciasto przekładać do foremek mandarynki lekko wcisnąć w ciasto.
babeczki można posypać płatkami migdałowymi .
piec ok 25-30 minut w temp 180 stopni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.12.2015 21:05
Na pewno dobre.
iwi 15.03.2013 16:39
No więc dzisiaj i ja zrobię takie babeczki.Trzymać kciuki,żeby się udały.
paulina2157 06.03.2013 17:20
przepraszam za jakość zdjęć ale były robione telefonem komórkowym
EnoBeno 06.03.2013 10:14
super
paulina2157 06.03.2013 09:49
wieczorem dodam zdjęcie babeczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak