Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańskie chilioliwa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
cebula 1 szt
cieciorka 1 puszka
fasola czerwona 1 puszka
krojone pomidory 1 kartonik
bulion warzywny 2 szklnaki
sproszkowane chili 2 łyżeczki
czosnek 3 ząbki
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
świeża kolendra
limonka 1 szt
sól
bakłażan 1 sz
oregano 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańskie chilioliwa

W żeliwnym kociołku rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrojoną cebule i paprykę. Smażymy i mieszamy ok 3 min. Dodajemy pokrojonego bakłażana. Dodajemy cieciorkę i fasole wcześniej odcedzone z zalewy. Mieszamy. Zalewamy pokrojonymi pomidorami i dodajemy wszystkie sproszkowane przyprawy i wyciśnięty czosnek. Mieszamy i gotujemy. Dodajemy bulion. Dusimy ok 20 min. Po tym czasie dodajemy sól do smaku i pokrojone zioła. Przed podaniem kropimy limonką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paolcia 06.03.2013 09:25
ooooo musi być bajecznie dobre :)
Pomocnik 06.03.2013 08:55
śliczne kolory i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak