Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyczki w marynacie czosnkowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 500 gram
czosnek 6 ząbków
oliwa 150 gram
kostka drobiowa 1 szt
jaja 2 szt
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 gram
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyczki w marynacie czosnkowej

Filet myjemy i kroimy na plastry . Do miski wlewamy oliwę z oliwek dodajemy poruszoną kostkę drobiową . Czosnek mielimy albo trzemy na tarce dodajemy do kostki drobiowej i oliwy z oliwek mieszamy nie zapomnijcie o szczypcie czerwonej mielonej papryki . Nacieramy pokrojony filet z indyczki i wkładamy do szczelnego naczynia zamykamy i zostawiamy na dwie godziny . Potem maczamy w bułce i jajku i smażymy na patelni fajny smak polecam . Podałam go z sałatką i frytkami domowej roboty .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 06.03.2013 06:20
Moja córka przepada za frytkami :)
Marlenka.S 05.03.2013 20:18
pięknie wygląda to danie i jeszcze fryteczki mniammmm
ewelinapac 05.03.2013 18:59
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak