Zupa selerow z serem plesniowym

Zupa selerow z serem plesniowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • ser pleśniowy

    10 dag
  • olej

    1 łyzka
  • woda

    1 l
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku rozgrzać olej, dodać pokrojona w kostkę cebulę, przykryc i dusić na wolnym ogniu aż się zeszkli. Dodać obrany i cienko pokrojony seler, wodę-przykryć i doprowadzic do wrzenia. Gotować ok 30 minut aż seler bedzie miekki. Dodać połowę sera i wszytsko zmiksowac blenderem. Przelać zupe do garnka i delikatnie podgrzać, doprawic sola i pieprzem do smaku. Podawać zupę z reszta pokruszonego sera.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

27.04.2012 22:33
smakowita zupka

Iwona51

25.01.2011 00:16
uwielbiam zupki

Monika193

04.08.2010 11:28
o mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat