Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerow z serem plesniowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 szt
cebula 1 szt
ser pleśniowy 10 dag
olej 1 łyzka
woda 1 l
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerow z serem plesniowym

W garnku rozgrzać olej, dodać pokrojona w kostkę cebulę, przykryc i dusić na wolnym ogniu aż się zeszkli. Dodać obrany i cienko pokrojony seler, wodę-przykryć i doprowadzic do wrzenia. Gotować ok 30 minut aż seler bedzie miekki. Dodać połowę sera i wszytsko zmiksowac blenderem. Przelać zupe do garnka i delikatnie podgrzać, doprawic sola i pieprzem do smaku. Podawać zupę z reszta pokruszonego sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 27.04.2012 22:33
smakowita zupka
Iwona51
Iwona51 25.01.2011 00:16
uwielbiam zupki
Monika193
Monika193 04.08.2010 11:28
o mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak