Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
żółtko jajek
masło 1 łyzka
woda 0,5 szklanki
sól do maku
ziemniaki ugotowane 40 dag
cebula biała 1 szt
olej do smażenia 1 łyzka
pieprz do smaku
ser biały 20 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Z mąki, żółtka jaja, masła, wody i soli zrobić ciasto pierogowe wg przepisu na: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/27313/ciasto-pierogowe.html
Farsz:
Cebulę drobno posiekać i zrumienić na jasno złoty kolor z dodatkiem tłuszczu. Ser i ziemniaki zemlec w maszynce. Wymieszać z cebulą i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym nadzieniem napełniac pierogi.
Ugotowane pierogi polać cebulka zrumienioną na tłuszczu lub przysmazone na patelni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 08.05.2012 08:51
mniam
Iwona51
Iwona51 25.01.2011 00:15
pycha
pigila
pigila 09.01.2011 23:44
uwielbiam pierogi
Goya 19.11.2010 14:09
mniam mniam
Monika193
Monika193 04.08.2010 11:29
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak