Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • żółtko jaja

  • masło

    1 łyzka
  • woda

    0,5 szklanki
  • sól

    do maku
  • ziemniaki ugotowane

    40 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • olej do smażenia

    1 łyzka
  • pieprz

    do smaku
  • ser biały

    20 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, żółtka jaja, masła, wody i soli zrobić ciasto pierogowe wg przepisu na: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/27313/ciasto-pierogowe.html
Farsz:
Cebulę drobno posiekać i zrumienić na jasno złoty kolor z dodatkiem tłuszczu. Ser i ziemniaki zemlec w maszynce. Wymieszać z cebulą i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym nadzieniem napełniac pierogi.
Ugotowane pierogi polać cebulka zrumienioną na tłuszczu lub przysmazone na patelni

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

08.05.2012 08:51
mniam

Iwona51

25.01.2011 00:15
pycha

pigila

09.01.2011 23:44
uwielbiam pierogi

Goya

19.11.2010 14:09
mniam mniam

Monika193

04.08.2010 11:29
pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat