Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Canneloni z mięsem i sosem bolońskim

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron canneloni 1 op
mięso mielone 0.5 kg
sos boloński 1 op
mleko 1 szkl
mąka 3 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Canneloni z mięsem i sosem bolońskim

Mięsko mielone opłukać. Rozgrzać olej na patelni i włożyć mięso i smażyć ok 10 minut na wolnym ogniu. Po usmażeniu wlać szklanke wody i dodac sos boloński i dalej smażyć. Makaron wyjąć i napełniać go farszem mięsnym i układać jeden obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Mleko wlać do garnka i na wolnym ogniu gotowac i wsypywac bo troszku mąki do zgestnienia i doprawic gałka i pieprzem. Polać makaron i włozyc do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na 20 minut i zapiekac. Potem wyjać i posypac startym serem i nie przykrywac tylko odkryte wstawic do piekarnika na 15 minut jeszcze zeby ser sie zezłocił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak