Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z boczkiem i kapustą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
żółtko jajek 1 szt
masło 1 łyżka
woda 0,5 szklanki
sól do smaku
ser żólty tarty 15 dag
boczek wędzony 20 dag
cebula 1 szt
pieprz do smaku
ser biały 30 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z boczkiem i kapustą

Z mąki, żółtka jaja, masła, wody i soli zrobić ciasto pierogowe wg przepisu na: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/27313/ciasto-pierogowe.html
Farsz:
Boczek pokroić w kostkę i wraz z cebulką zrumienić na patelni. Biały ser twarogowy przemielić przez maszynkę. Połączyć z boczkiem i cebulką, dołożyć starty żółty ser, przemieszać i doprawic do smaku.
Sklejone pierożki wrzucać na wrzącą osolona wode i gotować 3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnie.
Pierogi można podawać obsypane skwarkami z boczku lub po ugotowaniu zrumienione na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 22.12.2012 12:58
ale dobre nadzienie
edyta44 18.02.2012 20:46
slinka cieknie
Wafelek2601 07.11.2011 16:24
aż chce się jeść
rosik93 14.10.2011 00:12
super
Iwona51
Iwona51 22.01.2011 00:28
fantastyczne
Koper 29.09.2010 13:32
Muszą być pyszne, chyba dziś zrobię pierogi :)
bogumiła3 18.09.2010 00:24
super
Monika193
Monika193 04.08.2010 11:29
pyszneee :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak