Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Razowiec Królewski”

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt.
cukier 10 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
tłuszcz
wiórka kokosowe 1 op.
nutella 350 gram
masło 250 g 1 szt.
żurawina 25 dag
woda 1/2 litra
adwokat
galaretka owoce leśne 1 szt.
chleb razowy 1 suszony zmielony
rodzynki 25 (królewskie)
kawa 1 (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: „Razowiec Królewski”

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Żółtaka utrzeć z cukrem z białek ubić pianę z jedną łyżeczką cukru. Na utarte żółtka wyłożyć pianę ,zmielony chleb razowy ,kawę proszek i cynamon lekko wymieszać tortownicę wysmarować tłuszczem posypać obficie wiórkami i wlać ciasto. Piec w temperaturze 170 20 minut.
Krok 1 - „Razowiec Królewski” foto
2
Wykonanie masy:
Miękkie masło utrzeć z nutellą i połączyć z wymoczonymi wcześniej rodzynkami w likierze.
Krok 2 - „Razowiec Królewski” foto
3
. Po ostudzeniu placek przekroić i przełożyć masą z rodzynkami. Wierzch placka zalać galaretką z żurawiną rozpuszczoną w ½ litra wody lekko ściętą.
Krok 3 - „Razowiec Królewski” foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manahir 10.03.2013 20:32
wygląda ciekawie
SmacznaPyza 06.03.2013 17:35
dziwne trochę, nigdy nie spotkałam się z taki ciastem - ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak