Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche paluchy z solą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
drożdże 2,5 g
śmietana 1/4 szklanki
margaryna 250 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche paluchy z solą

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiać dodać miękką margarynę , drożdże rozmieszać w śmietanie i dodać do mąki wsypać sól. Ciasto zagnieść na gładko
Krok 1 - Kruche paluchy z solą foto
2
Rozwałkować i kroić długi a cienkie paseczki . Każdy paseczek kładziemy na wysmarowanej tłuszczem blaszce smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy solą morską
Krok 2 - Kruche paluchy z solą foto
3
Pieczemy w piekarniku nagrzanym w temp 200 C około 20 minut. Polecam bardzo fajna przekąska .
Krok 3 - Kruche paluchy z solą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 12.01.2014 09:13
fajna przekąska !!!!
RenataZ-et 15.08.2013 20:58
lubię takie przepisy
pestka 13.04.2013 00:28
muszę takie zrobić
IKrakowianka 11.03.2013 22:58
smaczna jest taka przekąska
fotoviderek 05.03.2013 12:18
Super paluchy domowe :)
Gary Michy 04.03.2013 19:47
Jak ja uwielbiam takie przekąski :) Pycha!
DOROTA/PATI197799 04.03.2013 19:32
super przepis, muszę spróbować
Kulinarna Ja 04.03.2013 19:19
ciekawy przepis!
Aleksandra/Olcia 04.03.2013 18:56
bardzo lubie takie paluchy z samym masełkiem czosnkowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak