Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 4 sztuki
woda 1 szklanka
cukier drobny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa

Kroki postępowania

1
Pomarańcze szorujemy szczoteczką pod bieżącą wodą następnie oblewamy wrzątkiem i obieramy skórkę tak aby nie było białej błonki bo skórka zrobi się gorzka.
Krok 1 - Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa foto
2
Kroimy na paseczki cieniutko,a następnie w kosteczkę ,wkładamy do rondelka ,podlewamy szklanką wody wsypujemy cukier a następnie
Krok 2 - Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa foto
3
gotujemy na wolnym ogniu 20-30 min aż skórka zrobi się miękka. Tak przygotowaną skórkę wkładamy do szklanego słoiczka i przechowujemy w chłodnym miejscu.
Krok 3 - Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa foto
4
Tak wygląda gotowa skórka idealna do wypieków czy dekoracji ciast.
Krok 4 - Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 04.03.2013 19:25
świetna jest taka skórka
Boska_Agatka 04.03.2013 19:10
naprawde super pomysł polecam
jasiek 04.03.2013 18:43
świetna do wielkanocnych mazurków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak