Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mietowa z zielonym groszkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 szt
cebula 1 szt
groszek mrożony 50 dag
mięta liście 2 szt
mąka 25 g
śmietana 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
rosół z kurczaka 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mietowa z zielonym groszkiem

Sałatę, cebulę, miete i groszek włozyć do dużego garnka. Wlać bulion z kurczaka i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować przez około 30 minut, ciągle mieszając. Zmiksować zupę w mikserze i przecedzić przez sito. Dodać śmietanę, sól i pieprz.
Podawac w miseczkach z dodatkiem grzanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 09.04.2013 10:41
ale super pomysl! koniecznie musze wyprobowac!
Motorek 31.10.2012 09:24
fajna zupka
olkaaa 13.07.2012 08:04
dla mnie to nowość
Wafelek2601 10.05.2012 16:30
super zupka
Juleczka20 01.03.2012 10:40
musi być pyszna
Iwona51
Iwona51 22.01.2011 00:25
smaczna
Monika193
Monika193 29.07.2010 12:43
uwielbiam mięte :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak