Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa na warzywach

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1/2 kg
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
śmietana 18 proc 4 łyżki
ziele angielskie 3 szt
pieprz 5 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
ocet 10 %
sól
cukier
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa na warzywach

Buraki gotować w łupinkach w wodzie przez około 30 minut,ostudzić,obrać i pokroić w kostkę.W garnku zagotować 3 litry wody.Marchew,pietruszkę,seler i cebulę,obrać i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pokrojone warzywa przez 5 minut.Podsmażone warzywa dodać do gotującej się wody i dołożyć pokrojone buraki oraz liście laurowe,ziele i pieprz,gotować całość przez 25 minut.Pod koniec gotowania dodać majeranek,doprawić zupę do smaku octem,cukrem i solą a na samym końcu zaprawić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 04.10.2013 00:25
przepyszna zupa.
Adam/ZUB3R 02.09.2013 10:35
smaczna zupa
Dorota59 11.07.2013 09:54
smaczna na lato
Bernadeta1 18.06.2013 11:24
moja ulubiona zupka
Kulinarna Ja 29.05.2013 21:24
mmm smak z dzieciństwa :)
MagdaXXX 28.05.2013 16:26
piękny kolorek
caralajna 19.05.2013 07:06
uwielbiam buraczki
marianp20 04.03.2013 17:31
uwielbiam taką
Ania321 04.03.2013 17:07
pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak