Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kakaowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 175 gram
mąka ziemniaczana 175 gram
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 150 gram
majonez 4 łyżki
cukier puder 200 gram
sok z cytryny 1 szt
czekolada mleczna 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kakaowa

Kroki postępowania

1
Wystarczy zn miksować jaja z cukrem dodać obydwie mąki i kakao z proszkiem do pieczenia :) . Na koniec dodajemy majonez.
Krok 1 - Babka kakaowa foto
2
Pieczemy babkę 50 minut w 170 stopniach forma z kominem .
Krok 2 - Babka kakaowa foto
3
Po upieczeniu wyjmujemy z formy po 10 minutach na talerz czy deskę .
Krok 3 - Babka kakaowa foto
4
robimy lukier z cukru pudru i soku z 1 cytryny polewamy wystudzoną babkę .
Krok 4 - Babka kakaowa foto
5
Ścieramy czekoladę na wiórka mleczną i posypujemy babeczkę smakuje i wygląda wyśmienicie polecam .
Krok 5 - Babka kakaowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 04.03.2013 18:08
babka to jest to co lubię
Ania321 04.03.2013 17:10
coś co lubię :)
Anna133 04.03.2013 17:04
śliczne i zachęcające foto i ciasto
Marta1986 04.03.2013 16:21
smakowicie wyglada
SmakolykiJoanny 04.03.2013 16:14
Pyszna to mało powiedziane :)
pycia9 04.03.2013 16:13
na pewno jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak