Przepis i sposób przygotowania na: Migdałek królewski
Kroki postępowania
W taki sam sposób przygotować 2 pozostałe blaty z ciasta migdałowego, białek, brązowego cukru i płatków migdałowych.
W pozostałym syropie rozpuścić galaretkę brzoskwiniową.
Ciasto migdałowe: | |
mąka pszenna | 500 g |
masło | 200 g |
cukier kryształ | 120 g |
cukier brązowy | 100 g |
płatki migdałowe | 100 g |
migdały całe | 80 g |
śmietana 12% | 2 łyżki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
jajko | 3 szt. |
cukier puder | 100 g |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1 łyżeczka |
białko | 3 szt. |
galaretka brzoskwiniowa | 1 szt. |
Składniki dodatkowe: | |
cukier puder | do oprószenia |
brzoskwinie w puszce | 850 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: