Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini pulpeciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 30 dag
sól i pieprz do smaku
pietruszka zielona
dymka ze szczypiorem
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
jajko
koncentrat

Przepis i sposób przygotowania na: Mini pulpeciki

Mięso wyrabiamy z jajkiem, solą, pieprzem, posiekaną
pietruszką, posiekaną dymką i szczypiorkiem i
z odrobiną bułki tartej. Z masy formujemy małe
pulpeciki. Każdy obtaczamy w mące. Gotujemy
w wodzie z przyprawami i kostką rosołową. Gdy będą
miękkie dodajemy koncentrat. Chwilę
gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 01.09.2011 09:52
klopsy są pyszne...
gusia1000 23.11.2010 00:23
Pycha.
Izabela/bella81 23.09.2010 11:15
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak