Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy w cebulce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1/2 kg
jajko 1 szt
majeranek 1 łyżeczka
cebula 3 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
olej wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy w cebulce

Czosnek zgniatamy, dodajemy do mięsa razem z jajkiem, przyprawą do mięsa mielonego i pieprzem do smaku. Mieszamy wszystko na jednolitą masę. Formujemy niewielkie, podłużne zrazy. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju, by były rumiane z każdej strony. Wyjmujemy i na ten sam tłuszcz dajemy cebule pokrojoną w plastry. Cebulę podsmażamy aby się ze szkliła. Następnie dodajemy zrazy i chwile wszystko razem smażymy, aby mięsko wchłoneęło smak cebuli.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 07.03.2013 14:15
dziekuje, polecam wyrobowac przepis
babajaga1969 04.03.2013 14:37
pyszne zraziki w zdrowej i smacznej cebulce :)
Bogusiaz 04.03.2013 14:30
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak