Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto korzenne

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 15 dag
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 16 g
jaja 4 sztuki
mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rum 2 łyżki
cynamon Prymat
orzechy laskowe 1 siekane

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto korzenne

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy do miski z proszkiem do pieczenia.
Krok 1 - Ciasto korzenne foto
2
Tarte orzechy laskowe mieszamy z cynamonem i cukrem waniliowym.
Krok 2 - Ciasto korzenne foto
3
Margarynę ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy jajka, z później mieszankę orzechów i cynamonu. Na koniec przesiewamy mąkę i dodajemy rum.
Krok 3 - Ciasto korzenne foto
4
Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 50 minut w temp. 180 stopni. Pomysł zaczerpnięty od Kasi z Akademii. Zmodyfikowany przeze mnie.
Krok 4 - Ciasto korzenne foto
5
Smacznego :)
Krok 5 - Ciasto korzenne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 28.02.2014 21:55
fajnie pachnące
Angelika10 06.01.2014 01:49
super ciacho
Seba 02.11.2013 08:45
fajne ciasto
IKrakowianka 16.10.2013 19:56
świetnie pachnie i smakuje
Iwusia 12.03.2013 23:34
bardzo apetyczne jest to ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak