Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielono- czerwona sałatka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
ogórek kwaszony 3 sztuki
papryka 1 sztuka
ogórek zielony 0,5 sztuki
majonez
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielono- czerwona sałatka

Kapustę pekińską drobniutko kroimy i przekładamy do miski. Pomidory możemy sparzyć i obrać ze skórki, następnie kroimy je w kostkę. W kosteczkę kroimy również paprykę. Zielony ogórek obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki. Ogórki kwaszone kroimy w kosteczkę, a następnie osączamy je na sitku z nadmiaru soku. Tak przygotowane składniki mieszamy ze sobą dodając majonez. Na koniec sałatkę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.02.2014 08:30
ciekawa propozycja
IKrakowianka 08.11.2013 20:24
bardzo smaczna
Iwusia 09.05.2013 23:51
bardzo smacznie się zapowiada
Kasia36 18.03.2013 20:21
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak