Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku z selerem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 50 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jaja 2 sztuki
olej do smażenia
marchewka 30 dag
pietruszka 15 dag
seler 10 dag
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
woda 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku z selerem

Kroki postępowania

1
Rybę kroimy na porcje. Każdą z porcji oprószamy solą i pieprzem, następnie panierujemy w jajku, mące lub bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Ryba po grecku z selerem foto
2
Porcje ryby układamy na półmiskach.
Krok 2 - Ryba po grecku z selerem foto
3
Warzywa po oczyszczeniu i umyciu ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. W garnku rozgrzewamy olej z wodą, dodajemy cebulkę i dusimy, następnie dodajemy warzywa i podduszamy je do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy warzywa do smaku. Na rybę wykładamy gorące warzywa i odstawiamy w chłodne miejsce.
Krok 3 - Ryba po grecku z selerem foto
4
Smacznego.
Krok 4 - Ryba po grecku z selerem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 15.02.2014 21:40
moje ulubione danie
olkaaa 11.02.2014 07:50
fajny przepis
m1monika 05.02.2014 12:38
pychotka :-)
PaniMISIOWA 31.01.2014 12:59
apetycznie wygląda
IKrakowianka 20.08.2013 16:56
rewelacyjne danie
Iwusia 10.05.2013 23:02
z selerem jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak