Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z parówkowym nadzieniem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos
grzyby leśne 5 szt
mąka pszenna 2 łyżki
śmietana 5 łyżek
sól i pieprz do smaku
Farsz:
cebule 3 szt
papryka 1 szt
masło 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
naleśniki
mąka pszenna 15 dag
mleko 250 ml
słonina
jajko 1 szt
cukier do smaku
parowki drobiowe 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z parówkowym nadzieniem

Sos:
Grzyby oczyszczamy, myjemy i gotujemy, do miękkich dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką, zagotowujemy, przyprawiamy.
Farsz:
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. Dusimy razem z cebulą w niewielkiej ilości wody z masłem. Gdy miękkie dodajemy parówki pokrojone w talarki, dusimy jeszcze 4 minuty, przyprawiamy.
Naleśniki:
Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki, smażymy cienkie na posmarowanej patelni słoniną.
Naleśniki przekładamy farszem i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 19.05.2014 07:51
bardzo dobre
pestka 14.10.2013 08:22
bardzo ciekawie zapowiadają się te naleśniki
gosia56 01.07.2013 08:09
tak jeszcze nie jadłam
caralajna 27.04.2013 08:09
takich nie jadłam, na pewno smaczne były
Kate131 07.03.2013 08:45
coś innego, takich jeszcze nie jadłam
Magda24 04.03.2013 10:54
bawi mnie trochę to ucinanie nazw przez system - może stwórzmy sobie słowniczek nowych nazw potraw ?:) Mamy już kilka, np. su, sal, pomara, a teraz nale. A tak serio: Twoje "nale" są bardzo smaczne :) I całkiem ładna nazwa:)
Rafał3 04.03.2013 08:55
świetnie wyglądają
witaminkaa 04.03.2013 08:40
Apetyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak