Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa w cieście francuskim

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
jajko 1 szt
śmietana 4 łyzki
margaryna 20 dag
kiełbasa cienka 0,5 kg
por 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa w cieście francuskim

Z mąki, jajka, smietany i margaryny robimy cisto francuskie wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/27283/ciasto-francuskie.html
Kiełbasę tniemy na kawałki, ok 5 cm, owijamy paskiem z ciasta francuskiego, nacinamy po bokach, gdzie wkładamy kawałek pory bądź cebuli. Pieczemy w piekarniku na złoty kolor. Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 20.04.2013 08:16
mam zamiar zrobić takie kiełbaski
Iwona51
Iwona51 28.06.2011 09:59
ale pyszności
Mirka-Ludomila 02.02.2011 09:44
piękne kiełbaski
ElizaT 17.12.2010 18:00
pięknie się prezentuje, sądzę, że tak samo musiało smakować
wedith1 29.08.2010 13:53
Pomysłowo!!!!
Monika193
Monika193 02.08.2010 21:04
piekne, apetyczne zdjecia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak