Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki na ostro z serem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
jajko 1 szt
śmietana 4 łyzki
margaryna 20 dag
ser żólty tarty 20 dag
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki na ostro z serem

Z mąki, jajka, smietany i margaryny robimy cisto francuskie wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/27283/ciasto-francuskie.html
Rozwałkowane ciasto o grubości 0,5 cm, smarujemy rozbełtanym jajkiem z odrobina soli. Posypujemy żóltym serem i papryka w proszku, kroimy w paski (2 cm szerokości, 15 cm długości) Zwijamy spiralki, kładziemy na brytfannę, pieczemy w nagrzanym piekarniku (ok 200 st) na złoty kolor.
Podajemy jako przekąskę lub do czerwonego barszczyku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 23.04.2013 08:45
fajna przekąska :)
Ela15 27.02.2013 09:36
fajna przekąska
kaja1991 30.08.2012 17:37
fajny zestaw do piwka
angelika14 12.09.2011 14:58
Apetycznie wyglądaja :)
angelika14 12.09.2011 14:58
Apetycznie wyglądaja :)
Iwona51
Iwona51 31.07.2011 11:48
smaczne
ElizaT 17.12.2010 17:59
świetne, zapisuje w ulubionych ;) na pewno będę je robiła
Margo1 22.09.2010 16:33
Fajnie się prezentuje
Monika193
Monika193 02.08.2010 21:04
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak