Paprykowe leczo

Paprykowe leczo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    4 szt
  • kiełbasa śląska

    0,5 kg
  • olej rzepakowy

  • koncentrat pomidorowy

    2 szt
  • sól

  • papryka czerwona

    3 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę myjemy i kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka, gotujemy na małym ogniu. Kiełbasę kroimy w kosteczkę i po czasie dodajemy do gotującej się papryki. Na rozgrzanej patelni podsmażamy na oleju pokrojoną cebulkę. Wrzucamy do garnka. gdy papryka będzie już prawie miękka dodajemy koncentrat i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mimi

22.03.2012 21:53
super

ajres

15.12.2011 21:53
dobre

Jolanta40

21.08.2011 10:05
Magdalena - polecam

Magdalena80

20.08.2011 23:36
musiałam zanotować i muszę następnie spróbować... :)

Rogalik

01.07.2011 21:31
smaczne

Jolanta40

14.04.2011 09:39
dziękuję :)

Tomek13

13.04.2011 20:24
dobre

ela16

30.03.2011 10:37
pychotka

Jolanta40

27.03.2011 10:18
ja też bardzo lubię leczo i czekam z utęsknieniem na sezon, kiedy papryka jest tania

bejciu24

27.03.2011 08:26
lubię leczo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat