Schab ze śliwką i morelą

Schab ze śliwką i morelą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • morele suszone

    10 daf
  • śliwki suszone

    10 dag
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • smalec

    10 dag
  • majeranek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć, osuszyć, oczyścić z błon, ostrym nożem przekłuć go przez środek. Otwór wypełnić morelami i śliwakmi, związac sznurkiem, oprószyć przyprawami i obsmażyć na patelni. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia, na wierzch zetrzeć marchewke i pietruszkę, podlać wodą i dusić do miękkości.
Przygotować sos (przepis: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/27281/sos-do-pieczeni-z-powidlami-sliwkowymi.html)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

29.07.2012 12:55
bardzo smaczne

Angelika10

08.11.2011 19:29
Pyszne.

barbara11561

26.06.2011 08:29
O la la???-pyszne:)

Emilia22

30.09.2010 08:55
super

Monika193

02.08.2010 21:03
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat