Sos do pieczeni z powidłami sliwkowymi

Sos do pieczeni z powidłami sliwkowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • powidłowa sliwkowe

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • cebula biała

    1 szt
  • wino czerwone wytrawne

    0,5 szklanki
  • mąka

    1 łyzka
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić, podsmazyć na oleju, dodać powidła i czerowne wino. Dusić pod przykryciem pare minut, przetrzeć przez sito. Całość zagęścić łyżką mąki, zagotować, przyprawić do smaku sola i pieprzem. Podawać do mięs.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

07.05.2012 16:27
fajny

olkaaa

14.04.2012 11:01
fajne

zuzanna_z

02.02.2012 11:24
extra

Monika193

02.08.2010 21:02
nigdy takiego nie robiłam a wyglada apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat