Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony czysty

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kość wieprzowa na wywar 1 kawałek
buraki 1,5 kg
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 kg
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
ocet winny 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony czysty

Kroki postępowania

1
Kostkę wieprzową umyć, zalać 2 litrami wody, zagotować. Wyjąć szumowiny, dodać liście laurowe, ziele angielskie. Posolić. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem.
Krok 1 - Barszcz czerwony czysty foto
2
Marchew, pietruszkę, seler, czosnek, cebulę i buraki obrać i umyć. Buraki pokroić w plastry, resztę warzyw zostawić w całości lub pokroić na połowę i dodać do wywaru. Gotować do miękkości. Doprawić kucharkiem, pieprzem i solą oraz octem winnym.
Krok 2 - Barszcz czerwony czysty foto
3
Zupę przelać przez sito. Podawać np. z kapuśniaczkami.
Krok 3 - Barszcz czerwony czysty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 07.10.2013 16:57
lubię taki barszczyk
Ewelina38 30.09.2013 12:55
bardzo smaczny, od kilku dni noszę się z zamiarem zrobienia takiego barszczyku + krokiety z grzybami :)
IwonaKa 27.09.2013 11:51
i do tego krokiecik,pycha
IlonaAlbertos 08.06.2013 21:37
Uwielbiam barszczyk.
JOANNA16 07.06.2013 22:25
pycha barszczyk
caralajna 20.05.2013 08:58
smaczny :)
mirosława4 02.05.2013 19:52
bardzo dobry
mela25 20.03.2013 09:08
super smaki
Alex_M 06.03.2013 09:20
uwielbiam!
Krystyna32 03.03.2013 07:32
bardzo lubię
cooleczka 01.03.2013 10:21
bardzo lubię, zwłaszcza z gorącymi pasztecikami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak