Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korniszony - przetwory

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 4 łyżki
ocet 10 % 1 szklanka
woda 6 szklanek
cukier 3 łyżki
ogórki 5 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony - przetwory

1. Ogórki umyć i zalać zimną wodą z dodatkiem 3 łyżek soli i pozostawić na noc. Później odcedzić ogórki z solanki.

2. Zagotować zalewę: wodę z octem oraz z dodatkiem 3 łyżek cukru i 1 łyżki soli. Dodać do niej 2 listki laurowe, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego.

3. Do każdego słoika włożyć po ząbku czosnku, koper, ziele, pieprz, gorczycę, liść laurowy, chrzan. Następnie układać ogórki.
Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 06.03.2013 09:52
Takie domowe przetwory to ja lubię. Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak