Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe ślimaczki z oregano

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 275 g
drożdże 25 g
mleko 150 ml
cukier 1/2 łyżeczki
olej 2 łyżki
szynka parmeńska 100 g
ser żółty 60 g
keczup 4 łyżeczki
pomidory suszone Smak 5 szt
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe ślimaczki z oregano

Mleko podgrzać aby było letnie.Drożdże rozetrzeć z cukrem,dodać mleko i dokładnie wymieszać aby drożdże się rozpuściły.W misce wymieszać mąkę z solą i oregano.Dodać mleko oraz olej i wyrobić ciasto.Zostawić ciasto na ok 30 minut do wyrośnięcia.Potem ciasto posypać mąką i rozwałkować na prostokąt o grubości ok 4 mm.Keczup wymieszać z musztardą i posmarować ciasto potem rozłożyć szynkę,na szynkę zetrzeć ser i rozłożyć pokrojone na drobno suszone pomidorki.Ciasto zwinąć w rulon i pokroić w plastry o grubości 1 cm.Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i znowu zostawić do wyrośnięcia na ok 30 minut.Potem piec ok 30 minut na 180 C.Smaczne jako samodzielna przekąska jak również jako dodatek do zupki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 15.02.2014 14:21
świetny pomysł!
Alex_M 10.06.2013 15:42
fajna przekaska :)
Mysiunia 03.03.2013 17:31
Dziękuję za zgłoszenie - przepis został przyjęty do konkursu :)
stokrotka 28.02.2013 20:53
ciekawy i smaczny przepis
PaniMISIOWA 28.02.2013 20:39
rewelacyjna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak