Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana z miodem i cebulą - przetwory

4.0
(30)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 3 kg
sól 1,5 łyżki
cebula 0,5 kg
woda 2,5 litra
ocet 2,5 szklanki
miód naturalny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana z miodem i cebulą - przetwory

1. Paprykę (mogą być różne kolory) pokroić w paski i zasolić. Odstawić na około godzinę. Cebulę pokroić w ćwierćkrążki, posolić i również odstawić na około godzinę.

2. Zagotować wodę z octem i miodem. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Do tak przygotowanej zalewy wrzucić paprykę i cebulę. Gotować około 15 minut.

3. Gorącą sałatkę wkładać do słoików, dolewać zalewy. Na wierzch dodawać po łyżce oleju.

4. Słoiki odwrócić do góry dnem. Nie pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 28.04.2013 09:11
Dobrze mieć taką w zapasie :)
Bernadeta1 05.04.2013 23:52
z miodem rewelacja
Alex_M 05.03.2013 11:06
fajna papryczka :)
Marta17 28.02.2013 20:22
pyszna uwielbiam taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak